torsdag 9. juni 2011

Faro - Gibraltar

Berit ankom Marina de Vilamoura  ved Faro tidlig onsdag kveld 1. juni, med samme fly som Bjørn og Kjell Morten reiste hjem med samme kveld. Havnen er flott og et bra utgangspunkt for siste økt mot Middelhavet.
Deilig sommervarme og lange promenader langs bryggene.  Middager på lokale fiskerestauranter.
Børge ankom fredag, og Abela satte da kursen mot Cadiz. Børge hadde bare weekenden fri, og ville gjerne være med til Gibraltar.

Fra vindstille ut fra Faro,  kom Lavanten, østavinden, som meldt, den bare økte på. Kjørte motor mot vinden med støtteseil gjennom natten. Møtte en del nyttetrafikk, så AIS’en var god å ha.
Kom til Cadiz på morgenen, men da marinaen ikke hadde plass for Abela, dro vi videre mot Gibraltar. Vi krysset mot vinden, med høye bølger inn  til Barbarate lørdag ettermiddag. Svært god havn, og god tapas J
Vinden skulle løye søndag, men den sterke østavinden sto fortsatt da vi seilte videre, vindkast opp i 34 – 35 knop, med til dels grov sjø, og den sto helt til vi var inne i Queens Way Quay Marina i Gibraltar søndag kveld.

Abela i Gibraltar

På brygga i marinaen sto da våre gode venner Berit og Svein Erik Jynge, som har seilt jorda rundt i 8 år. De kom inn østfra samme dag,  på sin seilas hjem til Norge.

Vi har nå hatt 3 hyggelige dager sammen med dem i Gibraltar.

Imens har marinaen vært stengt i 3 døgn, ingen båter kommer inn eller kan gå ut pga oljesøl på havnen. Vi håper den er klar for normal trafikk igjen torsdag, vi planlegger å seile videre østover.



Ingen kommentarer: