mandag 8. oktober 2012

Magrovica og bursdagsfeiring

Vi befinner oss i Magrovica, innerst i fjorden Telascica på Dugi Otok. Her ligger Tao 3, flaggsmykket for å markere Helmut's fødselsdag.
Tao 3, søsterskip til Abela. Her  fotograferer vi hverandre, Abela er også flaggsmykket, mens Kaptein og Havfrua synger "Happy Birthday......". (.......stemmer det,.... det var et flott syn :-))
Anette og Helmut har seilt med sin Tao 3 til Lofoten, i 2007, året etter at vi seilte til Tromsø. Ellers oppdaget vi at Anette og Helmut hadde vært på mange av de stedene vi hadde besøkt i Middelhavet. Morsomt, og nyttig, det var mye erfaringsoverføring! :-)
Etter hyggelig champanjefrokost med Anette og Helmut i Tao 3....
...padlet vi inn til Goran's Konoba. Goran har planlagt en kombinert bursdagsfeiring for Helmut og sesongavslutning for de ansatte på Konoba'en. Vi kom inn ved 13-tiden og serveringen startet; ulike kjøttretter og egenprodusert vin ble satt på bordet. Vil spesielt fremheve grillet kalvelever, mmmmm..... skikkelig snacks!
Vi hilser på Valerie, en fantastisk hyggelig dame, kromtapp i administrasjoen og ellers også en altmuligdame for driften. Vi vandret rundt på eiendommen, her trivdes drueranker og oliventrær, paprika, tomater, kapers osv....  
Valerie og Goran tok seg tid til en prat med oss mellom alle gjøremål. Goran, populær Konoba-eier, humørfylt og vennlig.
Det var ikke bare mat som skulle tilberedes......
Her har druene gjæret seg ferdig, og Gorans sønn har fått jobben med å få de gjærede druene fra gjæringskaret over i neste kar for videreproduksjon til grappa.
Goran passer på at sønnen får pauser, han ble ganske groggy av oppholdet i gjæringstanken :-)
Hyggelig prat med Anette.
Goran ser til at grisen får riktig varme og steketid.
Svein og Helmut i hyggelig passiar, det ble mye båtprat :-)
Grillet svin, kyllinger, diverse dressinger og salater, bl a nydelig Ajvar -  "Serbisk Vegetarisk Caviar", perfekt tilbehør til grillmat! (jeg fikk oppskriften på Ajvar av Valerie....)

Vi spiste mer el mindre i 5 timer....
Bursdagskaker, 4-5 stykker! Jo da, Helmut ble feiret!
Gorans Konoba stenger nå for denne sesongen, men nye muligheter fra neste sesong, den har gunstig beliggenhet i forhold til Biograd :-)
Stemning i Magrovica-bukten morgenen etter. 
 Vi drar inn til Biograd for klargjøring av båten før hjemreise.
Seabourn Spirit i morgendis, nord for øya Zut.
Vi passerer Kornati, Naturparken.

Ingen kommentarer: