mandag 29. juni 2015

Syros - Kitnos - Kea -Sounion - Aigina.

Vi forlater Finikas på Syros og Georges, som hadde passet Abela de 2 ukene vi hadde vært i Norge. Georges tilbød også at om Abela kom tilbake til Finikas for vinterhavn, skulle han følge opp og ta hånd om skuta.
 Vi seilte over til Stefanos bay på Kitnos, der vi hadde vært med Marit, Christer, Jacob, Haakon og Ella 2 år tidligere. Fin havn, med de to bygningene, kirken og
den sjarmerende gården, med geiter, kyr og esel. 
Vi ser Ellas "parmesanost" rett sør, mot Serifos.


Ny fin bebyggelse rundt sørsiden av Kaviabukten på Kea. I bukten var det allerede ganske fullt, så vi satte kurs mot vest, mot Athen.

Fyret på øya Mikronisi, rett øst for den sørøstligste spissen på fastlandet. 

Kapteinen oppdager Poseidons tempel litt lenger inn.
Tempelet troner flott over bukta, som er Athenernes "Sandspollen", 
ofte valgt som ankringssted mens en venter på at sterk vind skal legge seg før innseiling til Athen / Pireus. 

Vi seilte videre til Aigina, til Klima, en flott bukt sør på øya. Her ble en stor og viktig beslutning tatt: vi skal avslutte prosjekt "Abela til Middelhavet". Og selv om det var fullmåne og en utrolig flott kveld, kom vi til at "nok er nok", De 3 årene vi skulle seile i Middelhavet ble til 5 eventyrlige år med flotte seilaser, opplevelser og møte med mange flotte mennesker, minner for livet!!! Tanken har selvsagt ligget der det siste året, det har vært mange momenter for og mot, og beslutningen lå langt inne.
Kanskje ikke så vanskelig å skjønne at et av momentene FOR, har noe med dette bildet å gjøre, 2 av 4 av verdens deiligste barnebarn.
Da må det legges en plan for hjemreise, blir det Gibraltar og Biscaya, eller transport pr bil fra et eller annet sted i Middelhavet? Bjørn har allerede meldt seg som mannskap over Biscaya igjen...... Men det er noen steder vi gjerne vil se igjen før vi drar hjem, Fiscardo, Corfu og Sardinia. Kanskje også en tur innom Nice?

Ingen kommentarer: