lørdag 22. oktober 2011

Fra Fertilia - Vinterhavn for Abela til fly hjem fra Olbia

Mye "øgongodis", mye vakker natur på vår ferd fra vestkysten til østkysten av Sardiniapå veg til flyplassen i Olbia.









Siste natt sov vi hos Maria, 75-80år, en stor opplevelse. Over: bilde av gården hennes og jordene, hvor hun drev gårdsdriften. Hun hadde 5-6 gårdarbeidere som hun ledet med myndig hånd.



Huset var et lite museum, vakre ting sto utstilt overalt. Maria laget en aftens for oss, all mat og vin var egenprodusert! Vi var kjempeimponert. Rommet vårt var nydelig gammeldags, rent og vakkert!























Vi ble servert en mengde retter, alt hadde hun laget selv av produkter fra gården. Vi var de eneste gjestene, men hun disket opp som om det skulle vært et stort selskap.













Prosciutto Crudo.... nammmmmmm











Ravioli laget hun også til oss.













På besøk hos Maria på kjøkkenet.











Kapteinen storkoste seg i det romerske badet, relativt nybygget, ved de åpne varme kildene i Fordongianus. Vannet holdt 45-50 grader, vi måtte gå ned i badet i tre trinn for å tilpasse oss temperaturen.

















Her ved den åpne varme kilden i Fordongianus. Så varmt at en brenner seg.


























Vi forlot Fertilia og Alghero for 3 dagers biltur over Sardinia mot Olbia. Her er vi i Fordongianus, en gang den største Romerske by i indre Sardinia, sjarmerende med de gamle byggverk, mest berømt, Casa Mededdu, fra tidlig på 1600 tallet.










Abela i en av Punta Contes flotte bukter. Her har en nærheten til Alghero, men samtidig flott vill natur, lekkert bade vann og utgangspunkt for fine turer.
























Fertilia ligger 5-6 kilometer fra Alghero. Fertilia Marina er en liten og koselig havn, med ca 100 båter. God service og veldig hyggelige "marineros". Her ligger Abela, yttert på marinaen, en kan skimte Alghero i bakgrunn. Dette Abelas vinterhavn.

Ingen kommentarer: