lørdag 7. mai 2011

Caledonian kanalen


Nå skal vi gjøre noe ingen av oss har vært med på før, – og alle har små sommerfugler i magen. Vennlig slusevakt tok imot oss og fortalte med stor ro at dette skulle gå bra. Vi gir beskjed oppover så bruene blir åpnet. Viktig at bakre tamp blir festet først, deretter fremre tamp. Fendere langs hele siden og i tillegg to kulefendere. Vi fordeler oss på båten, en passer tauet foran, en bak, en på fenderne, og en på land. Skippern styrer. Den største utfordringen var å få baugen ut fra kanalsiden når vi kjører inn i neste sluse.
Ferden gjennom kanalen gikk gjennom lange områder med fargesprakende blomster og trær. Det var som å kjøre inn i en eventyrverden, fantastisk å sige mellom grønne sider i kanalen. Det var spennende å oppleve vennlige slusevakter  hjelpe til å løfte den 20 tonn store båten opp gjennom slusene. Av alle de vakre plassene i kanalen vi gikk gjennom var det Kytra Loch som tok prisen. Vi gikk også over Loch Ness uten å møte sjøuhyret. Etter at vi hadde gått ned Neptun Staircase med 9 sluser og ut i salt vann igjen, satte vi kursen mot Oban.Totalt har vi gått gjennom 29 sluser og 10 svingbruer. Kanalen er 96,5 km lang, hvorav 35 km er kanal, resten sjøer.



På vei inn i første sluse


 


PÅ vei i Caledonian kanalen

 




 


 
Ned Neptuns Staircase. Vi ser havet


Slusevakt Linda Moore ved Kytra Lock
  
Slusevakt
 




  





Blid sluse vakt
   





 

  
Flott landskap


Skipperen følger med
 
Middag ved Kytra Lock


3 kommentarer:

Anonym sa...

Gøy å følge med på deres eventyr! Hilsen Hanne og Paal på helgetur i Krakow :-)

Lars sa...

Skip o`hoy !
Håper dere er over loch Ness. Selv sitter jeg i gamlelandet og mimrer ved synet av bilder fra den gang jeg var til sjøs !

Stener Dannevig sa...

På marinaen i Oban har de verdens beste og største østers.
Seilte rundt Storbritania i en engelsk katamaran i fjor.