søndag 1. juni 2014

Kusadaisi - også som utgangspunkt for Efesos og den organisk drevne farmen Degirmen


Kusadaisi, betyr Fugleøya, navn etter en liten øy på utsiden av byen,  bebodd av duer, og hvor duer og flaggermus suser gjennom luften.
Broforbindelse til øya gjøre den til et populært mål. Kusadaisi har vært en viktig handelsby helt siden middelalderen. Viktig for byen var en karavanestasjon som ble bygget på 1600-tallet. Byen fikk sin hammam og moske, og ble omkranset av tykke murer, og et fort ble bygget på den lille øya. Kusadaisi ligger godt beskyttet bak øya med den flotte borgen.
Etter at elven Kaistros slammet igjen farvannet utenfor Efesos, fungerte Kusadaisi som havn også for verdensbyen Efesos, under navnet Neapolis.
Kusadaisi havn.
Kasadaisi Marina.
Området rundt Kusidaisi Marina er flott, med et imponerende broanlegg over restauranter og shoppingområdet i nærheten. Det er benker og blomster langs hele broen, så den er populær både som bro og sted for svalende vind på varme dager.
Fra strandpromenaden ut mot Fugleøya.

Solnedgang over marinaen.

Kusadaisi ble for oss et av Tyrkiakystens "must's", først og fremst som utgangspunkt for Efesos, men også fordi vi ble nysgjerrig på et helt spesielt spisested, restauranten Degirmen, omtalt i en reiseguide, "The Bay Express, Turkish Coast." Det kommer en bloggside for hver av disse.

Ingen kommentarer: