søndag 13. mai 2012

Overfart fra Sardinia til Sicilia

Baker'n i Carloforte må ha vært tidlig oppe, for da Bjørn og Svein fikk åpnet butikken kl 0650, var hyllene fulle med flotte brødvarer!
Bjørn med posen full av div brød, det skulle holde til vi kom til Sicilia.
Vi tar farvel med Carloforte havn.
Gutta ønsker mer vind: "gærent er det om det er for mye.... men også om det er for lite". Men sol og fint vær, fin stemning ombord, og vi belager oss på en lang dag og natt før vi har fast land under bena igjen.


Havfrua skriver i loggboka, selv om det er kartplottere ombord, har loggboka sin misjon.
En hvil i cockpiten og på akterdekket etter lunsj, ikke mye som haster her..............  Men plutselig, midtveis mellom Sardinia og Sicilia kommer et jagerfly, jeg mente det hadde kurs mellom forstag og mast, en mer nøktern Bjørn anslo høyden over havet til ca 100 m. Uansett, det opplevdes som om flyet snittet seilet, gikk rundt oss forran og ned langs siden, vi så ansiktet til flyver'n i et ørlite sekund, før det var borte i retning mot Tunis. (hakeslepp og sjokk ombord.....)

Etterhvert.......... kveld med nyyyyydelig solnedgang, en lang natt, med en fantastisk stjernehimmel og en liten månestripe.
Svein har nå landkjenning med Capo San Vito, planen var å gå inn til Trapani, men vær og føre fristet til å fortsette mot Palermo, hvor vi ankom ved 17-tiden.
Palermo, here we come!

1 kommentar:

Anonym sa...

I observed your blog using google and I must say, this is most likely one of the greatest nicely ready articles I have come across in a long time. I've bookmarked your site for more posts.