mandag 14. mai 2012

Palermo - Messinastredet - Riposto ved Etna

Dro fra Palermo ved 17tiden, vind i nesa hele natten, kjørte motor. Mye sjø gjennom hele natten. Spennende da etterhvert på morgenkvisten, ved 0530-tiden  å få øye Messinastredet. Bildet over er fra Siciliasiden nord i Messinastredet. På VHF'en hadde vi med jevne mellomrom hørt meldingen om en båt som advarte medtreffikanter om langt slep. "Keep distance! Keep distance!" Vi oppdaget slepebåten, utrolig nok uten et eneste lys eller annen markering av slepet. ...og det var et veeeldig  laaaangt slep! (se bilde under, slepet nesten rett forfra, slik at lengden ikke fremkommer, lys på sleper, men ikke på slep). Bildet er fra det smaleste på Messinastredet, den høye masten er på Sicilia, mens  bakgrunn for slepet er støvelspissen på Italia. 
Bare minutter senere kommer solen frem over støvelen! Fantastisk opplevelse! se fasene....
Soloppgang over "støvelen" i Messinastredet var mektig!
Og rett etter.... hva dukket opp i sørvest: Jo da: ETNA! Med dampen fra krateret! Flott syn!! Det vi ikke visste da, var at Etna hadde hatt et utbrudd 2 dager før, med en søyle som sto 600 m opp over krateret. (Etna er på 3343 m, Europas høyeste aktive vulkan)

Etna fra Messinastredet.

Vi passerte Taormina-bukten og kom deretter inn i Porto Dell Etna i Ripasso.

Bra beskyttet marina, fjellene ved Taormina i bakgrunn.

Beskyttet marina, ja, men ikke mot lava om vindretningen er vestlig når det er utbrudd fra Etna, (båtene som lå i marinaen var dekket med lava.)

Her har akkurat kosting av lavaen på marinaområdet startet.

Ingen kommentarer: